Egyesületünkről

EGYESÜLETÜNK TEVÉKENYSÉGEI:

Elsődleges tevékenységi kör:

- Fogyatékkal élő emberek integrációjának és rehabilitációjának elősegítése a munkában, oktatásban és szabadidős tevékenységek körében.
  • Munkát találni "munkaképteleneknek"
    Sokan vannak úgy, hogy szeretnének dolgozni, kivenni a részüket a hétköznapokból és a társadalom hasznos tagjává szeretnének válni annak ellenére is, hogy ebben akadályoztatva vannak valamilyen betegség, vagy állapot miatt. Mi abban tudunk segíteni, hogy figyelembe véve az adott állapotot, integrált körülmények között a lehető legideálisabb munkahelyet találjuk meg ami az adott személynek lehetséges. Ez nem feltétlenül az lesz, ami végezni szeretne, ami az "álommunkája", de elindulhat bárki egy úton, aminek a végén jól érzi magát a hétköznapi munkában is.

• Tanulási lehetőséget találni fogyatékkal élőknek
    Sokan vannak úgy, hogy szeretnének tanulni. Folytatni ott ahol korábban abbahagyta, elkezdeni egy szakmát, többet tudni az érdeklődési körben megismert érdekességekről, de valamilyen egészségügyi okból erre nincs könnyen lehetősége. Egyesületünk szeretne segíteni abban, hogy figyelembe véve az adott állapotot, integrált körülmények között oktatási képzésben vehessen részt aki valóban szeretne.

• Akadálymentes szabadidős tevékenység, rendezvények szervezése.
    Egyesületünk évente több rendezvényt is szervez, némelyben főszervező, van ahol társszervező és van ahol csak a lehetőséget ragadjuk meg, ilyen például egy akadálymentes parlamenti séta, vagy állatkert látogatás.
    Első komolyabb rendezvényünk az Akadálymentes Közlekedési Családi Nap volt, amiből már 3 alkalom is sikerrel zárult. Ennek keretében például látássérültek vezethettek autót. Bármilyen fura is, lehetőség van rá természetesen kontrollált kereteken belül. Ilyen és ehhez hasonló rendezvényekről, korábbiakról és az elkövetkezőkről a weboldal főoldalán és közösségi oldalunkon is beszámolunk. (nem egyeznek feltétlenül)

EGYESÜLETÜNK ADATAI:

A civil szervezet neve:  Emberek Vagyunk Nonprofit Egyesület
A civil szervezet rövidített neve:  Emberek Vagyunk Egyesület
A civil szervezet székhelye:  1114. Bp. Bartók B. út 72 Fsz/4.
A civil szervezet formája és típusa:  Egyesület
A civil szervezet nyilvántartási száma:  01-02-0016105
Adószámunk: 18746453-1-43
Közösségi adószám:  HU18746453