Közlemény: Útjára indítjuk a Vak-Lárma rádióműsort

A Vak-Lárma rádióműsor első komolyabb "értekezletén".
Az Emberek Vagyunk Egyesület bemutatja a VAK-LÁRMA című országos terjesztésre szánt akadálymentes, integrálódást elősegítő rádióműsorát.

Adásainkban hétről-hétre mindennapos, időnként különlegességnek számító témákat dolgozunk fel, ám koránt sem a megszokott módon, hiszen a fogyatékkal élő emberek nézetei nagy hangsúlyt kapnak.

Igyekszünk minden műsorhoz egy vendéget hívni, aki az aktuális témában már jártas, és elmeséli, hogy saját fogyatékával milyen korlátokkal szembesül a mindennapokban és hogy milyen változást érez, vagy milyen változásokat szeretne.

A műsor rovatai színesítik majd az adásokat. Első ilyen az "Utca embere" rovat, ahol -értelem szerűen- az utca emberét kérdezzük, mit tud, mennyire tájékozott, vagy milyen tapasztalatai vannak az aktuális témáinkkal kapcsolatban.

Teret kap minden témakörben egy, a témában jártas szakértő álláspontja is, aki szakmai hozzáértésével segíti a tájékozódást, vagy a tisztábban látást pro és kontra. Ezen rovatunk címe: a "Szakértő válaszol"

A műsorban meg lesznek szólítva közkedvelt emberek, hírességek is, akik itt nem a legújabb fellépésükről, lemezszerződésükről beszélnek, hanem teljesen általános gondolataikat emelhetik ki néhány percben, az aktuális témában, a "Híresség válaszol" rovat keretein belül.

Fontosnak érezzük, hogy minél több hallgatóhoz eljussunk, hiszen úgy érezzük, műsorunk alaptémáját, az integrációt meg kell ismertetni az emberekkel, hogy hatást gyakoroljunk a társadalomra és kiterjesszük az esélyegyenlőség motívumait.

Műsoraink hamarosan hallhatóak lesznek. Jelenleg is folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több rádiókészülékhez és hallgatóhoz eljuthasson a Vak-Lárma!

Nulladik adásunk itt hallgatható meg:

2018-as informácó:
A műsor sajnos anyagi okokból nem tudott tartósan létrejönni.
A világ változása azonban kedvezett számunkra is, így egy videóvlogot készít az egyesület elnöke amiben többször is szót ejt egyesületünkről, és beszámol rendezvényeinkről, sikereinkről, de kifejezetten látássérültek részére is tervezünk egy letöltve meghallgatható, vágott adássorozat elkészítését, mely havonta rendszeresen,  jelentkezik majd (szeptembertől).

www.studimax.hu